Міцелій грибів, Білий степовий, 20шт
- Немає в наявності
- Код: 00-00006878
60 ₴
+380 (98) 372-73-73
- +380 (66) 372-73-73
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
БІЛИЙ СТЕПОВОЇ ГРИБ
Білий степової гриб можна зустріти тільки навесні, у південних регіонах з березня по травень. Виростає гриб в степовій місцевості, на пасовищах, віддає перевагу ділянкам із комплексними рослинами.
Корисні властивості і смакові якості
Завдяки унікальному складу білий степової гриб здатний зміцнювати імунну систему, покращувати засвоєння їжі. Важливо відзначити, що енергії сприяє виведенню з організму солей важких металів. Відрізняється м'ясистою, щільною м'якоттю і приємним тонким ароматом, хрящуватою, структурою. Білий степової гриб характерний хлібним запахом і солодкуватим смаком.
Застосування
Білий степової гриб можна їсти в сирому вигляді, готувати з нього грибну ікру, а також тушкувати, смажити, солити, варити або сушити. Важливо пам'ятати, що смажити гриб потрібно до ніжного золотисто-коричневого кольору, при цьому краї шматочків гриба стають хрусткими. Відмінно підходить енергії до м'яса і риби.
ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОЩУВАННЯ
Підходять пеньки й колоди листяних порід d≥15 див., що лежали не довше 4 міс після рубки, з корою і без явних ознак зараження іншими грибами.
У день інокуляції колоди розпилюють на відрізки 30-50 див.
З торців і по периметру, в шаховому порядку, на відстані 10-15 см, свердлять отвори d 1 см, h 5-6 см – у колоді мінімум 20, в пні – 40 (рис.1). Чим більше паличок, тим швидше почнеться плодоношення.
2-3 дні колоди вимочують у воді, а пні поливають (рис.2). Надлишку води дають стекти. Свежеспіленних (до 1 міс) деревину можна инокулировать не вымачивая.
ІНОКУЛЯЦІЯ ДЕРЕВИНИ:
Пні інокуліруют навесні, колоди через 2-6 міс. до висадки. Чистими руками палички вставляють до упору і закривають отвори пластиліном або бджолиним воском (рис.3).
При інокуляції в серпні-вересні, колоди відразу висаджують у відкритий грунт, не чекаючи заростання.
Рекомендується забезпечити колода биркою з назвою і датою інокуляції.
ІНКУБАЦІЯ (ЗАРОСТАННЯ):
Колода ставлять в темному сирому місці (підвал, сарай) в чорний пакет з отворами Діаметром 0,5-2 см для вентиляції і зав'язують його. Пні накривають вологою соломою (мішковиною) і не допускають її висихання, або обв'язують такий же плівкою (рис.4).
При сприятливих умовах – температурі 22-26°С і відносна. вл. повітря 85-90% – колода заросте десь за 2-3 міс. При більш низьких показниках термін заростання збільшується.
ВИСАДКА НА ПЛОДОНОШЕННЯ:
У відкритий грунт висаджують з квітня по вересень, в ємності – цілорічно*. Місце для плодоношення вибирають затінене і добре утримує вологу.
Заросле колода закопують в зволожену ямку горизонтально, накривши зверху шаром землі 2-5 см, або вертикально на 1/3.
ДОГЛЯД:
Важливо підтримувати вологість грибниці, крапельно поливаючи грунт навколо, особливо в суху жарку погоду. Після збору врожаю полив припиняють на 7-14 днів.
Влітку грибницю оберігають від прямих сонячних променів, а на зиму вкривають від морозу листям, землею.
Основні | |
---|---|
Виробник | Насіння України |
Країна виробник | Україна |
Вид грибів | Білий гриб |
Тип продукції | Міцелій грибів |
- Ціна: 60 ₴